Scoil: Gráig na Gréine (uimhir rolla 12819)

Gráig na Gréine, Co. Chiarraí
Anna Ní Shiocfhradha

Ar an leathanach seo

1. 2) Ghoid fear o'n mBealdearg fircín ime agus thóg sé leis é agus é ceangailte timcheall a mheunéil le téad. Ar a slighe dó stop sé ag Doire Cunnighthe chu a shuaimhneas do glacadh. Sheas sé an fircín ar an bhfalla mar cheap sé a cúl leis, ach sleamhnuig an fircín síos ar an dtaobh eile. Tarraing an meadhcaint an fear leis ar shlighe is nár fhéad sé eirighe ach tactadh é.
    Anna Ní Shiocfradha
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)
    Micheál Ua Laocda
    An Chlais, Co. Chiarraí
  2. 3) Uair eile bhí dream gaduidhe ag dul timcheall na h-aíte seo. Niltear cinnte raibh cómhnuidhe ortha sa Neidín nó arbh ó Bheanntraighe dhóíbh. Pé sceul é thógadar roinnt maith rud o'n a lan tig timcheall agus fircín ime ón dtig seo. Bhailig na comhursain le céíle agus d'aontuigheadar gan aon pholl thíos no thuas d'fhágaint gan