Scoil: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. na Gaillimhe
P. Ó Maille

ar an-Aifrionn
    Seadh a deir an sagart Ar casadh tada dhuit ar do bhealach a deir an sagart níor casadh ach luc mhór a chuaid trasna an bóthair i náit i raibh coirce dhá cháthadh. Níor bheag dhuit a dhonacht a deir an sagart
    Ach a bfuil fhíos agad cá bfuil an-áit sin anois a deir an sagart. Tá fhios agam go maith a deir an fear. Tá go maith. Tar uait liomsa anois agus ná bíod faitcíos ort
    Dimtig leo agus ba geárr go dtáinic siad sa náit i neacha an luch mhór trasna Gheárr an sagart faínne thart ar an mbóthar agus chuaid sé isteach ina lár sheas sé suas díreach agus lig sé fead. Lig sé fead eile agus fead eile agus an tríomadh fead bhí an duibhal lé na ais
    Cé raibh tú nuair i lig é an chéad fhead a deir an sagart. Bhí mé i nIfrionn iochtair. Cé raibh tú nuair i
    Máirtín Ó Duithche
    Baile an Tobair, Co. na Gaillimhe