Scoil: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. na Gaillimhe
P. Ó Maille

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Muire léi dhá dhuine dhéag clainne a bheadh aice lá a báis agus a chuile dhuine acu a bheadh timcheall uirthe lá a báis
    Bhí an maigdean Muire ag imtheacht léite go dtáinic sí suas lé bean agus asal aice a bhí gasúr ar marcideacht ar an-n-asal
    Dfiarfugh an Maigdean Muire di i niompróchad sí an malrach agus dúbhairt sí go niompróchad agus failte Rug sí ar an malach [!] agus leag sí suas ar an-asal é ar béalaidhe an gasúir eile
    Dimtig leó go dtáinic siad sa náit i raibh an Maigdean Muire a dul agus nuair a bhí an bhean an bhean [!] seo ag imteacht Ón Maigdean Muire
    Dúbairt an Mhaigdean Mhuire léi dhá dhuine dhéag clainne a bead aice agus gan duine a bit acu a bhead aice i láthair i báis. Bhí go maith gur cailleadh
    Máirtín Ó Duithche
    Baile an Tobair, Co. na Gaillimhe