Scoil: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. na Gaillimhe
P. Ó Maille

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhuaileadar dhá bhuile eile ar agus is geárr go an cuinneóg lán. Lán sí a chuile shoitheach ime dhá raibh sa teach
    Measta anois a deir fear a tighe cén fáth é sin. Tá a deir an bacach goideadh an tim uaibh. Tá buaid acu an tim a ghoid Lá Bealtaine
    Anois a deir sé deanigid mo chomhairle. Tiocfa an bhean a ghoid an tim uaibh isteach i bpáirc na mbeithidheach ar maidin Lá Bealtaine seo cugainn go ngoididh sí é iríst. Tugigid lib gunna agus marbígidh i
    Bhí go maith rinneadar amhlaid. Bfiór dhó. Tháinic sí isteach agus bhí sí a rád Prua. Prua. a tósideacht na mbeitheach ach ní raibh na beithigh ánn. Bhí an bheirt mhac thuas a gcrann agus gunna acu Nuair a tháinic sí ag an gcrann
    lig an mac is sine orachar léi. Bhuail an mac a bóige a dhá láim anuas ar an ghunna agus chuaid an torachar síos lé na taobh. Léim sí agus rit sí co maith agus bhí sí anonn Níor ghoid sí aon bhlas ime uaid sin amach
    Theastuigh an méid
    Máirtín Ó Duithche