Scoil: Coill Maolacáin (uimhir rolla 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. na Gaillimhe
Anna M. Ní Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus a bhean ann fado.Oidhche chaith an bhean amach pota uisge te, agus thuit sé ar sideóg. An oidhche in a dhiaidh sin, ag an t-am céadna, tháinig uan dubh isteach agus bhí sé scólta uilig, luig sé síos ag taoibh na teineadh agus fuar sé bás. La in a dhiaidh sin, cuir an fear é/ acht an oidhche sin tháinic sé isteach arís, luig sé síos agus fuair sé bás. Maidin i mbárach cuir an fear é, acht tháinich sé isteach arís. Tharla sin ar feadh míosa nó níos mó. Oidhche tháinig sé insteach, agus dubhairt sé leis an bhfear, chaith do bhean amach pota uisge te orm, agus sin é an fáth tháinic mé isteac ó shoin. Abair léí gan aon uisge a chaiteadh amach arís go deo, gan a rádh ar dtús. "Fág an bhealach mar tá sibh ann"
    Mairghead Ní Bhreathnach
    Mám Gamhna, Co. na Gaillimhe