Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    baint fios as ordóigín. Threóruigh ordóigín go dtí a teach féin é. Do bhí sé an oidhche nuair sroich sé teach ordóigín. Chuaigh an mac tíre go dtí an doras. Núair a fuair ordóigín an mac tíre ag an doras ghlaoigh sé amach. "Tá mé annseo anois tá mé annseo anois" arsa ordóigín. Righ a athair amach agus marbhuigh an mac tíre. Annsoin thóig a amach é agus thug abhaile é.
    Tógtha síos ó m-athair Seán Ó Flaithbheartaigh
    Gleánn Mór

Sgéal
    Bhí ri i nÉirinn fadó agus bhí triúr mac aige. Sé'n tainm a bhí orra Art, Meart agus Ceart. Do bhíodh an triúr ag déanamh comhairle a n-athair go maith. Sa deireadh búail an tinneas an rí agus cháill sé na
  2. Bhí ri i nÉirinn fadó agus bhí triúr mac aige. Sé'n tainm a bhí orra Art, Meart agus Ceart. Do bhíodh an triúr ag déanamh comhairle a n-athair go maith. Sa deireadh búail an tinneas an rí agus cháill sé na
    AT0550: Search for the Golden Bird
    Seán Ó Flaithbheartaigh