Scoil: Ros Muc

Ros Muc, Co. na Gaillimhe
Stiofán Ó hOisín

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí bhó aige agus bhí girrfiadh dhá bleághan. Bhíodh an girrfiadh dhá bleághán ar feadh i bhfad. Lá amháin chuaidh an fear agus go leor eile ag faireadh ar an mgirrfhiadh agus bhí cuanna agus gunnaí aca. Bhí an girrfhiadh fáinighthe aca annsin acht bhí fear ag tarrainghe feamuinne le capall agus chuaidh an girrfiadh amach idir a dhá chois agus rug se air agus chuir se isteach i gceann de na cleibh é. Ní raibh fhios ag na daoine cá raibh an girrfiadh agus d'fhiafruigh siad dé'n fhear a bhí ag tarrainghte fheamuinne an
    Tomás Ó Tnuthail
    Ros Cíde, Co. na Gaillimhe