Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. na Gaillimhe
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ní raibh aon tsalainn le fagháil. Thosuigh sé ag meilt salainn go raibh an long 'anns a bheith báithte dho ordlach. Ní raibh a fhios acu céárd a dhéanfaidís léithi. Is gearr gur chaitheadar amach sa bhfairrge í agus sin é an fáth a bhfuil an fhairrge guirt mar bhíodh sí ag meilt go deo agus go bráthach.
  2. Bhí fear fadó ann ag gabhail ar an aonach le peidhre beithidheach. Bhí gadaidhe ar an mbaile, agus bhí fhios aige go raibh Pádhraic, sé sin fear na mbeithidheach, le gabhail ar an aonach ar maidin. Bhí péidhre bróg ag an ngadaidhe agus leag sé ceann don a brógaibh tuairm is míle ó theach Phádraic ar an mbóthar.
    Dubhairt fear na mbeithidheach leis féin "Is deas an bhróg í sin marach go bhfuil sí salach". Bhí sé ag siubhal annsin go raibh píosa maith siubhalta aige agus tháinic sé ar an mbróig eile.
    AT1525: The Master Thief
    Seán Breathnach