School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    fadó. Tá croiseanna beaga ag na daoine ar gach duine a bhaineann leobh féin ann. Níl aon áit taob amhuigh do'n roiligh le h-aghaidh paistí gan baistead do cur ann. Ní cuirtear na paistí sin san Roiligh sin agus cuireann na daoine í ngarraidh leo féin iad. Tá go leor Roiligheadh éile timhcheall na h-áite seo. Tá roiligh í gcill Ciaráin agus tá sé feín go deas. Tá an roiligh cearnógadh agus tá go leor crefóg ann. bhí an roiligh an granna cupla bhlian ó soin. Chuireadh caoi cur agus tá sé go h-an deas ó cuireadh caoi air. Déirtear go bhfuil áit taobh amhuigh do'n roiligh sin anois le h-aghaidh paistí beaga do cur ann. Is mait le cuid de na daoine an roiligh sin anois mar geall air an caoi deas atá air. Tá Roiligh Cill Ciaráin an fhliuch mar sugan an crefó an t-aisteac nuair a thiocfadh sí. Tá an Roiligh sin cosamhail leis an roiligh atá i Muinis.
    Máire Ní Chlocartaigh