Scoil: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Caitheann na daoine atá in a gcomhuidhe san cheanntar seo éadaighe olna san gheimhreadh. Bíonn stocaí déanta de olann na gcaorach ar na daoine i rith an geimhridh. Déanann na mná na stocaí a chniotáil. Bíonn báiníní ar na na fearaibh agus bíonn brístí bréidín ortha freisin. Bíonn bástcótaí agus léinte línéadaigh ar na fearaibh fresisin. Bíonn fo-léinte agus fó-bhrístí ortha freisin. Bíonn bónaí agus carabhait ar na fearaibh gach Domhnadh acht ní caitheann siad iad gach lá. De'n t-seachtmhain mar bíonn siad ag obair agus bheadh na bónaí salach dá mbeadh siad ortha. Bíonn brístí, báiníní, bháscotaí, léinte, fó-léinte, stocaí agus bróga ar na garsúnaibh san
    Cáit Bean Uí Ríoghbhardáin