Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Seo íad na cluichí atá ag páistí na h-áite seo, bfolach, púicín agus taidhbhse sa tobair.
    Rachadh duine i bfolach agus tosóchadh na daoine eile dá thróruigheacht. An chéad duine a gheobhfas é is féidir leis a dhul i bfolach agus mar sin de. Ins an dara cluiche caithfidh píosa ciortóige a bheith ar duine thart timcheall a shuilí ionnas nach mbeadh sé i-ndhan feicsint. Caithfid sé greim a fhagháil ar duine eile annsin agus an pucóg a cuir agus caithfidh an duine sin an rud chéana a dhéanamh agus leaneann sé mar sin.
    San cluiche seo caithfidh duine amháin a dul síos sa bpoll agus duine eile a dul lé h-aghaidh uisge. D'feiceadh sé an taidhbhse san tobair agus ritheadh sé abhaile agus d'fágadh sé an canna ina dhíaidh.
    Sean Ó Feodhabhra
    Bun an Tobair, Co. na Gaillimhe