Scoil: Ceann an Largaigh (uimhir rolla 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Dhún na nGall
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    thú go tapaidh agus chuaidh tú na bhaile ariamh," ars an tarbh. "Maith go leor" arsan fear. "Cuir do hata ort go maith arsan tarbh. Chuaidh Seán an dhruim an tairbh leímeadh an tarbh crann nó rud ar bith eile a casadh air. Fa deireadh thainig siad fad le abhainn mhór fhairsing. Tháinig eagla ar an fhear agus fuair sé greim ar an ghruaig mhóir fhada a bhí ar an tarbh.
    Thug an tarbh leim amhain anonn go dtí an taobh eile. Bhí an fear comh gasta sin gur dhubhairt se "Mo theacth a m anamh ort."
    Ní luath a dubhairt sé sin ná fághadh na sheasamh ag taobh na h abhainn é, gan tarbh ar bith le feiceáil aige.
    Bhí sé fá tuairim trí mhíle
    Máire Ní Dhochartaigh