Scoil: Ceann an Largaigh (uimhir rolla 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Dhún na nGall
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    baint agus ag baint. Rith feara aca amach, agus as go bráthach leis an fhear bhocht, an méid a bhí in a chorp. Bhí sé ag rith agus an fear eile in a dhiaidh go dtáinig sé fhad le chlaidhe. Thuit sé annsin agus bhris sé a chos.
    Bhí an oiread sin ocrais ar na daoine go raibh siad ag ithe na dturnaipí. Bruigheadh agus d'itheadh sias iad. Fuair na mná agus na páistí beaga cruaidhtean agus anró in am an Ghorta. Chuaidh a lán daoine go h-America agus fuair a lán aca bás leis an ocras. Na daoine bochta a d'fhan sa bhaile chá raibh seans ar bith aca agus deirtear go raibh na creatúirí bochta ag fagháil báis
    1. am
    Máire Ní Dhochartaigh