Scoil: Más an Easa (C.) (uimhir rolla 14776)

Más an Easa, Co. Dhún na nGall
Máire Ní Cholchuin

1. Sgéal
    Aon lá amháin chuaidh triúr fear amach i mbád mbeag ar an bhfairrge. Bhí tálliúr, gabha, agus gréasaidhe ann. Nuair a bhí siad amuigh ar feadh tamall d’éirigh an gaoth go t-obann agus bhí na tonnaí móra ag teacht isteach ‘san bhád.
    Tháinnig eagla an-mór ar na fearaibh agus dubhairt siad “níl neart againn air gan a bhéith báidhthe muna dtugaidh Dia lá chugainn agus is fearr dúinn guidhe och cha dtíg” liomsa arsa’n talliúr rinne mé dearmad ar m’urnaigh. Tá mise an dóigh ceadna arsa’n gábja. Annsin dubhairt an gréasaidhe, “A Dia láidir chár iarr mé dadaidh ort ar fiadh seacht mbliadhna agus ma shabhalann tú muid an uair seo ní cuirfidh mé buadarta ort ar fiadh seacht mbliadhna eile.
    Nóra Nic Fhionnghaile
    An Craoslach, Co. Dhún na nGall