Scoil: An Ceann Garbh (uimhir rolla 13954)

An Cionn Garbh, Co. Dhún na nGall
Maighréad Nic an Bhriathartaighe

Ar an leathanach seo

1. Ins an t-sean-aimsir bhí baintreabhach ina cómhnuidhe comhgarach ag Dún na nGall, agus ní raibh aici acht aon mhac amháin. Bhí siad an-bhocht agus chuireadh sé cruaidh leobhtha go minic oiread bídh fhághail as chomneochadh beó iad.
    Nuair a bhí an mac dhá bhliádhain d'aois, dubhairt sé le na mháthair go n-imtheochadh sé go bhfeicfeadh sé a dtiocfadh leis dadaí a shaothrughadh a choinneochadh biadh leo. D'fág sé slán ag an mháthair agus d'imthigh leis. Ba trom chroidheach chráidhte an mhathair bhocht taréis imtheachta a mic, acht bhí fhios aici nach rabh ní bfeárr le deánamh.
    AT1525: The Master Thief
    AT1950: The Three Lazy Ones