Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

Ar an leathanach seo

1. Ceann tuighe no fraoigh do bhí ar ghach teac san allóid. Bhíodh leabaidh in gach seomra agus ins an gcistin. Bhíodh clúid beag i gcóir an leabthan. Tugadh póca na leabthan ar an gclúid.
    Bhíodh poll san díon i gcóir similéir deintí na tighthe sen de chlocha agus d'adhmhad. Deineadh cuid acu d'adóib freisin. Bhíodh an teine i lár an urláir. Ní bhíodh acht fuinneoga beaga ionnta. Agus ní bhíodh acht doras amháin ar na sean tighthe. Ní bhíodh cuma cearnógach ortha acht deintí iad cruinn. Ní bhíodh acht dhá seomra san chuid is mó díobh. Bhíadh sgata de tighthe buailte le na chéile agus bhíodh siad ins an teallach céadna.
        1. foirgnimh
    Brigid Ní Coingile