Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

Ar an leathanach seo

1. Bhí an t-Éireannach, an t-Albanach, agus an Sasannach i bfhochair a cheile uair. Bhí buidéal mór d'uisge beatha acab. Ní raibh gloinne ar bith acu agus roinn siad an deoch eadtorra. Thug an Sasannach an chéad chuid dó fhéin an darna cuid do'n Albanach agus an tríomhadh cuid do'n Éireannach. Bhí go maith. Rug an t-Eireannach go sgiobtha ar an mbuidéal agus thosuigh sé ag ól. "Céard ta ghá déanamh agat?" ars' an Sanannach nuair thug sé fá deara go raibh an t-uisge beatha beagnach ólta. "Ó dada", ars' an t-Éireannach "act caithfidh mé bheith ag ól go sroisfidh mé mo chuid fhéin!".