Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mbeadh an cáca le fághail aca acht bhí an cáca ithte ag an bhfear nuair a tháinig siad suas leis. Shroic an fear Sasana.
    Thug feilméar obair dhó. Dubhairt an feilméar leis dul amach agus acra coirce a bhaint a bhí taobh amuigh do'n teach. Chuaidh Tomás amach (B'é sin an t-ainm a bhí air) agus thoisigh sé ag obair. Bhí an coirce bainte' aige san tráthnóna. Nuair a tháinig sé isteach bhí iongnadh ar an bhfear nuair a chonnaic sé go raibh an coirce bainte ag Tomás.
    An dara lá chuir an fear Tomás ag buaileadh coirce agus an chéad buille a bhuail sé leag sé an díon as an stábla. Tháinig faitchíos ar an bhfeilméar. Dubhairt sé le Tomás an tarbh a thabhairt go dtí an stábla. Bhí an tarbh seo an-chrosta. Ba mhaith leis an bhfeilméar Tomás a ruaigeadh
    AT0650**: The Strong Youth
    Caitlín Ní Mhóráin