School: Carraig an Chabhaltaigh (C.)

Carrigaholt, Co. Clare
Bríd, Bean Uí Chatháin

1. (continued from previous page)
    Naomh Cuan go mba ceart do é féin do bhearrad "Ní ndeunfad bearradh daoine ar séisean, mar bearradh luain, bearradh na huaige" Tá an peachadh deanta agat a Chuan ar siad agus tharla an seanchas eile na dhiaidh.
  2. Adeirtéar go raibh Naomh Cuan agus beirt éile na seasamh ar fáill a tíghe mór láim le teampaill na Naombhar Naom thíar i Rúis lá agus go ndubhart duine d'en bheirt le Naom Cuan go mba ceart dó é féin a bhearradh. Ní deanfad arsa Cuan mar bearradh an luain bearradh na h-uaige. Tá peácadh deanta agat a Chuain arsa duine acha. Má tá arsa Cuan seaseócad ar an lic san thíos agus nuair a líonfaidh an muir báthfar mé. Deirtear gur árduig an muir an leac agus go ndeacáidh sé amach ar bharr na dtonn timcheall Ceann Léimé agus isteach go Cill Beatach.

Maigreud Ní Aonghusa
    Mag-Fhearta