School: Clochar na Trócaire, Maghcromtha (roll number 10047)

Macroom, Co. Cork
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    mac an tríomhadh Iarla gan mhuirighen agus ní raibh aoinne ann chun an teidil do glachadh. Fuair a drifúir baintighearna Árd-Oileáin an caisleán is gach a bhain leis. Deineadh ana scrios air le linn an chogaidh le déanaighe agus nuair d'fag baintighearna Árd-Oileáin, cheannuig comhabras an bhaile an fothrach agus na taibre. Tá na taibre puiblidhe anois agus imrightear cluichí peile agus "golf" agus tennis i gcuid de. Go deimhin, is mór an áise do mhuinntir an bhaile é. Tá cuid eile de'n áit ceannuighthe ag duine darab ainm "Williams" agus fé lathair, tá sé ag iarraidh garáistí do thógáil agus na sean-fhallaí d'usáid mar tacaí dóibh agus má deintear sin bheidh deire leis an gcaisleán agus ba mhór an náire é sin.

Brighid Ní Ríordáin
    Sean-bhaile-Sheáin