School: Drom Dhá Liag (C.) (roll number 12230)

Drimoleague, Co. Cork
Bean Uí Dhrisceoil

1. (continued from previous page)
    leithead tá sé tóghta. Tugtar "Carraig na Mairt" ar an gcarraig seo go dtí an lá indiu mar is ar an gcarraig a marbhuigtí an t-eallach a bhíodh mar bhun bhiadh ag lucht comnuighthe an caisleáin an t-am san.
    Níl ach aon doras amháin ann agus taobh istig de'n doras so tá seomra mór gan solus ar bith ann ach an solus a thagann isteach tríd an ndoras, agus tá le cloisint annso ó cheann ceann na bliadha torrann braon-uisge ag tuitim is ag sior-tuitim ó'n sileád i gceart lár an t-seomra anuas ar carraig mhór atá fé ar an urlár.