School: Luachair (roll number 10045)

Lougher, Co. Kerry
Ml. Ó Domhnaill

1. Bhí baintreach ann fadó agus [?] seachtar mhich. Mí raibh sí sásta leó i aonchar. bFearr léi ná míle punt mbheadh inghean aiche in ionad na sheachtar mhich. Aon oidhche amhain do cuir sí na seachta a codhladh agus dubhairt sí léi féin go gchuimhineócha sí ar sheoft éiginn chun iad do marbhú.
    Ní raibh síad i b'fhad 'na gcodhladh nuair a chúaidh sí isteach sa seomta cutha. Do bhí duine de'n seachtar agus bhí cos bachach aige. Nuair a tháinig isteach sa t-seomra bhíodar go léir gcodhladh acht amháin an duine a bhí na bachach. Do chúaidh sí amach arís i gchóir ruda éigin agus do gao [?] an bhachach ar a sheisear driotharea [?] agus dúbhairt sé leó go raibh a máthair suas le rud éigin.
    D'eirigheadar agus léimead
    AT0327: The Children and the Ogre