Newtown, Co. Galway
Bean Mhic Conchoille

mhín ghlan uasal. Rachadh sé ar neamh agus níor bhaoghal dó Rí an uabhair.
    An t-é a déarfadh an marbhna seo de chinneacha na h-Éireann.
    Fosclóchthaí dó idir glas agus ghéibheann
    An t-é a déarfas an marbhna seo ag dul i dteach nuadh
    An bás ní thiocfaidh air. Tá déarfas an marbhna seo dul i luing nó i mbád ar fhairrge. Tiocfaidh sé as gan baoghal báthadh tuinn nó anachain An t-é a déarfas an marbhna seo ag dul isteach i dteach an óil tiocfaidh sé as gan glór garbh ná trioblóid.
    An t-é a déarfas an marbhna seo ag dul i gcath nó i gcliara tiocfaidh sé faoi n-a chuid airm gaisge agus bheadh an fheoil dhearg i bfiacha air.
    An t-é a déarfas an marbhna seo ag dul ar aonach tiocfaidh maith ó na gaoth agus ní tiocfaidh dochar ó n-a saothair.
    An t-é a déarfas an marbhna seo ag dul i gcionn mná moille, is maith an áit a gcuirfidhe é, i gcionn uile agus cloinne.
    Sgríobhamuid na sgallairí go fearta fial, go fearta finne cliar agus ar fud an domhain mhóir go h-iomlán.
    Mar is mise Pádraic na bhfear a tháinic i m-easbog
        1. saints