School: Poll Réamoinn (Cailíní)

Pollremon, Co. Galway
Treasa, Bean Mhic Diarmada

1. Old Prayers

This prayer is already written but this is it again in a different version.

This prayer is already written, but this is it again in a different version. Obtained from the same person.

Úluighim agus íslighim Duit mo Shlánuighteoir Iosa Criosta le mo chroidhe ata faoraisí craidte faoí go h-uair agus faoí go h-am dá chúir mé fearg ort a Rí na Righthe maitheamhnas agus pardún atá mé ag iarraidh ort ar mo pheacaidh. Trocaire agus grást a thabhairt dhuinn, bás gan docar a thabhairt dhuinn bas, Criost, (?) agus Aithrighe, Ofráilim-'sa suas na cuig deicneabair seo í ndoilig ár bpeacaidh, Aifreann, lá Saoire, no Domhnaigh a chailleadh (?) le cill faidhe, i ndoilig bás agus bás mo Shlanuightheoir Iosa Criosta a d'fhulaing tú ar ár son. Ofráilim-'sa suas iad le h-anam ár nathair, ár matháireacha, agus ár deirbséireacha agus le h-anam cairde beo is marbh agus le h-anam an creatuir nach bhfuil duine aige fein a guidhe ar a shon le mac (?) Dé agus don Maigdhin Glormhar Bheannauighthe mo chuid is mo dhoaine agus mé fein a chuir slán tar thubaiste agus tar anachain, aichead, garla coichthighe na bliadhna. Go dTugaidh Tú slighe bheatha ar an tsaoghal seo dhuinn, agus glór na bFlaitis ar an tsaoghal eile. Go dTugaidh Tú slighe ar na fiacha dhuinn, agus go dtugaidh tú saoghal ar saoghal dhuinn agus glor na bFlaitis ar an tsaoghal eile. Mile moladh go deo agus buideachas mo Shlánuightheoir Iosa Criosta a thug slán o'n lá indhiú sinn, go dTugaidh Tú slán o'n oidhche anocht sinn. Go Sabhailidh Tú muid in aghaidh gach gadh, agus in agaidh Namad curip agus codhlacha Tú le h-anam mharb Purgadóireachta.
    Mary Ellen Connelly
    Pollynoon, Co. Galway