Scoil: An Clochar i gCárna

Carna, Co. Galway
Siúracha na Trócaire

Garraidhe an Bhóthair: Tugtar Garraidhe an Bhóthair air mar gheall sé is goire don bhóthar.
    Garraidhe an Coinnleach: Tugtar Garraidhe an Coinnleach air mar bionn arbhar ag fás go minic ann.
    An Mhálainn: Tá an Mhálainn ar thaobh an chnoic agus tá a lán ardáin ann ag dul isteach is amach agus sin é an fáth a dtugtar an Mhálainn air.
    Na Beanna Beola: Tugtar na Beanna Beola mar ainm air mar gheall bhí fear 'na chómhnuidhe ann agus sé an t-ainm a bhí air Beola agus bhí a lan cnuic aige ar a dtugtar beanna, dhá cheann déag ar fad agus nuair a fuair sé bás tugadh Beanna Beola ar na cnuic 'na dhiaidh.
    Clochar na Caróige: Tugtar Clochar na Caróige mar ainm air mar bhíodh a lán caróigí le feiceáil ann agus freisin tá a lan taibhsí le feiceáil ann.
    Clochar na Sgídhe: Tugtar Clochar na Sgíthe mar ainm air mar nuair a bhíodh ualach trom ag na daoine leigidís sgíth ann agus sin é an fáth a dtugtar Clochar na Sgíthe mar ainm air.
    Gaillimh: Tugadh Gaillimh air mar bhí fear ann agus bhí inghean aige agus sé an t-ainm a bhí uirthi Gaillimh agus báthadh in abhainn an Choirib í agus tugadh Gaillimh 'na diaidh ar an áit.
    An Coillín, Co. Galway
    Nóra Nic an Iomaire