Scoil: Crois Bhóthar

Pollacorragune, Co. Galway
Eibhlín Ní Bhreitheamhan

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Cúigear cailíní a bhíos ag imirt an cluiche sin. Seasann cailín ag gach cloich agus seasann cailín i lár na cearnóige. Bíonn
    sise in a amadán. Ritheann cailín amháin as a áit féin go dtí áít cailín eile agus ritheann an cailín sin go dtí an ait ar fhág
    an cailín a rith chuicí. Muna mbíonn sí indon an áit a fhághail roim an amadán bíonn uirthe páirt an amadáin a tóigeál. I sgoil is sa mbaile a bhíos sin ar siubhal againn.
    Seo í an caoi in a n-imrighim is ceathar nó cúigear cailíní eile "Hide and Go Seek." Teigheann tríur nó ceathrar i n-áit eicint i ngan-fhios do na daoine eile. Bíonn siad comhgarach da chéile. Leigeann siad fead nuair bhíos siad i bhfolach agus tagann an bheirt ag
    iarraidh iad fhághail.
    Cois na teine bíonn "Lurabog larabog" ar siubhal. Bíonn orainn suidhe go h-íseal nuair bhíos sin ar siubhal agus ár gcosaí a síneadh amach. Ann-
    Teangacha
    Áine Ní Bhriain