School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    ins na sálaibh aige an áit a bha tiugh ba tannaidh. Bhain na mná as amach i n-a ndiaidh agus ní rabh fhios ag Seorsa ciacu thug siad curtain lecture de na fir no nach dtug.

Bhí fear aon uair amháin ar siubhul as baile.

Bhí fear aon uair amháin ar shiubhal as baile. Cibe aca ghlac se droch bharamhal no nar ghlac thanig [?] sé un doruis oidhche amhain gan [?] mhothughadh. Caidé bhí ach fear eile astoigh aicise is cha rabh aon áit folaidh san teach ach sean chliabh a mbeireadh na cearca an a bhí crochta ar an bhalla i gcionn an toigh. Chuir sí i bhfolach san t sean chliabh e agus leog isteach afear fhéin, as suidh an bheirt ag an teine. Bhris poll i dtóin an cleibh as thaing [?] luirg [?] an fhir a bhí bhfolach anuas fríd. Scannruigh sise go dtabhairfeadh an fear ag an teine fa dear as thosuigh sí cheallagadh leinbh mar seo.
    Hush a ba baby look up at your daddy
    and pull your leg Paddy right into the creel.
    Ag cailin óg i nGleann t-Suiligh Treasa Ni Cormaic a chuala me'n sceul seo. Ní rabh aici ach Beurla.
    Searlaigh Treasa Ní Cormaic
    Glen, Co. Donegal