School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    Sasanach agus chaith an fear eile amach ar mhullach a chinn. Thiomáin sé an bád leis annsin go dtáinig sé fhad le Bl'a Cliath. Rith an ama seo shnámh Caftaoin Ó Dochartaigh go dtainig sé fhad le carraig mhór i lár na fairrge. Thainig an Sasanach isteach chuig Ó Domhnaill an tighearna talamh agus bhí an-saidhbhris le fághail aige siocar a inghean a thabhairt na bhaile.
    Bhí caftaoin Ó Dochartaigh ar an charraig ar fad agus lá amháin chonnaic sé bád beag ag teacht aniar mullach an uisge. Stad sé ag an charraig agus bhí fear ina shuidhe istoigh ann agus d'iarr air deifre a dheánamh agus theacht isteach annseo.Dubhairt seisean nach rachadh nó nach dtabharfadh an bád leis an bheirt aca. Dubhairt fear an bháid go dtabharfadh nó go dtug sé eisean an
    Kilrean, Co. Donegal