School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    fad seo agus go dtabharfadh sé eisean leis fosta. Sa deireadh chuaidh sé isteach agus nuair a bhí siad giota maith ar an fhairrge d'fhiafruigh Caftaoin Ó Dochartaigh ce'n rud eisean. Dubhairt sé leis gurb eisean an fear a bhí da chur an lá a dhíol seisean £10 dó , agus go rabh sé ag deánamh rud maith dó anois. Thainig sé fhéin agus an bád annsin go h-Éirinn agus dubhairt fear an bháid leis go mb'fhéidir go bhfuigheadh sé cuid de shaidhbhreas Ó Domhnaill go fóill. An lá sin bhí an tighearna talamh le cuid de'n saidhbhreas a thabhairt do chaftaoin an tSasanaigh agus rinne Caftaoin Ó Dochartaigh deifre agus cuaidh sé fhad le teach Ó Domhnaill.Bhí an-chruinniugh daoine annsin agus iad ag damhsughadh. Bhí cailíní ag rannadh uisge beatha agus d'airr Caftaoin Ó Dochartaigh ar inghean an tighearna talamh gloinne biotailte a chur anuas chuige-san
    ar lean ar leath 43
    Kilrean, Co. Donegal