School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    fríd an tír da cuartughadh. D'iarr sé ar chaftaoin an tSasanaigh fanacht ag an luing go dtiocfadh seisean aráis. Shiubhal sé leis fríd an tír go dtiocfadh sé fhad leis an roilig. rinne sé amach nach rachadh sé isteach an uair seo. Shiubhal sé leis annsin go dtí an áit a rabh carnán na ndaoine agus bhí an cailín annsin ar fad. D'innis sé an scéal do'n chailín go rabh sé sa bhaile agus gur iarr a muintear uirthi teacht abhaile. D'imthigh an bheirt aca annsin fhad leis an bhád agus bhí an Sasanach annsin ar fad. Tharraing siad annsin ar Éirinn arais agus nuair a bhí siad amuigh i lár na fairrge dubhairt Caftaoin an t-Sasanaigh geall ciaca bfhearr aca a dtabharfadh iasg aníos as tóin na fairrge. Chrom an bheirt aca amach agus sa deireadh d'éirigh an
    Kilrean, Co. Donegal