Scoil: An Mhálainn Bheag (uimhir rolla 14119)

Málainn Bhig, Co. Donegal
Múinteoirí:
Máire Ní Bheirn Seosamh Ó Baoighill

Ar an leathanach seo

1. Chuaidh Nóra Nic a Chailc agus Eóin Mhic a Smailc lá amhain ‘un na trágha a dheánamh cnúsaigh. Thóg Nóra cloch, agus bhí partan faoí’n chloich. Reath sí annsoir Eóin agus arsa sise “Shiúd a’ bás”. “Ca bhfaca tú e”? arsa seisean “An t-anam atá idir mo dhá chluais chonnaic mo dhá shúil shiar annsin é” arsa Nora
    Reath Nora Nic a Chailc agus Eóin Mhic a Smailc agus casadh orthú “Ughdar Atha” “Shiúd a’ bás” arsa Nora. “Cá bhfaca tú é?” arsa seisean “An t-anam atá idir mo dá chluais chonnaic mo dhá shúil shiar annsin é”
    Reath Nora Nic a Cailc, Eóin Mhic a Smailc agus Ughdar Athá gur casadh ortha Ughdar A Mhuilinn “Shiúd a’ bás arsa Nóra “Cá bhfaca tú é”? ar seisean. “An t-anam atá idir dhá chluais chonnaic mo dhá shúil thiar annsin é” ar sise.
    Reath N. Nic a C. agus Eóin Mic a S., Ughdar Atha, agus Ughdar a Mhuilinn agus cia casadh ortha acht Saghart beag na Cille. “Shiúd a’ bás” arsa N. “Ca bfaca tú é?” ar seisean “An t-anam atá idir mo dhá cluais, chonnaic mo dhá shúil shiar annsin é” arsa N. Reath N. Nic a C., E. Mic a S., U. Átha, Úghdar a Mhuilinn, agus S. beag na C. Gur casadh ortha “Saghart Mór na Brille”. “Shiúd a’ bás” arsa N. Cá bhfaca tú é? arsa seisean “An t-anam atá idir mo dhá chluais chonnaic mo dhá shúil thiar annsin é” ar sise. Reath N. Nic a C., E. Mhic a S., Ú. Átha, Ú. A Mh., S. beag na C., agus S. mór na B. gur casadh ortha an Gearrfiadh Donn.
    “Siúd a’ bás arsa N. “Cá bhfaca tú é”? arsa seisean
    AT2021: The Cock and the Hen