Scoil: Straleel (uimhir rolla 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. Scéal (ar lean)

Bhí an diabhail agus an bailidhe ag siubhal thart lá amhain ag cruinneadh ciosa.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    dubhairt sí. “Go dtogfaidh an diabhail leis an bailidhe”. “Seo obár agam anois” arsa an diabhail agús thóg sé an bailidhe leis go hIofrainn.

Chuaidh fuireann ar Mhalinbhig ag iasgaireacht tráth idir Rathlín Ó Beirn agus tír mór.

Cuaidh fuireann as Mhalinbhig ag iasgaireacht trósg idir Rachtlín Ó Beirn agus tír mhór. Nuair a bhí na doireogaí mhóra curtha aca thoisigh an fhairrge ag fhághail rudh beag garbh agus thainic eagla ar fear an stiúr agus d’iarr sé ortha na seoltaí a áird-iughadh go dtionntoghadh seisean an bhádh. Ní rabh an bád tionntuighthe agus na seoltaí suas aca go dtainic tonn ámháin as shíl gach duine de’n fuireann go mbaithfear iad cinnte acht craith fear an stiúr rud beag uisge coirisca i n-aghaidhe an tonn agus chuaidh
    Seán Ó Curraín
    Seagháin Ó Curraín