School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. Fadó soin nuair a bhí Áod Ó’Domhnaill in a comhnuidhe i nDún na nGall rinne sé fhéin agus a bhean margadh lá amháin cé bith rud a ndeanfadh duine acu ní eireocadh an duine eile feargach leis. Lá amháin bhí Áod ag iasgaracht ins an abhain iasg. Chuaidh a bhean suas na sgaigre agus thug sí mala mine léithe thoisig sí ag caitheamh na mine anuas ar mhullach chinn Aoid ach níor dhubhairt sé dadaig go rabh an min uilig cáithte aice. Annsin d’amharc Aod suas agus é ag gáire agus arsa seisean léithe “Mur a mbéadh tuilleadh mine agat béid do cuidh brachán go lom anoct”.
    Conall Ó Domhnaill
    Tamur, Co. Donegal