Scoil: An Clochar, Crossmolina (uimhir rolla 14728)

Suíomh:
Crossmolina, Co. Mayo
Múinteoir:
An tSr. Antoine
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0153, Leathanach 57

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0153, Leathanach 57

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: An Clochar, Crossmolina
  2. XML Leathanach 57
  3. XML “Churning”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Long ago people had the churning done before sunrise. There are only a few parts in the churn namely the dash board, the handle and the lid. A person who usually makes butter would know by the sound of the cream in the churn when the butter is made. Les noise is made when the cream breaks. Then the dash board is moved up and down much more slowly until the butter forms itself into rolls.
    Then the butter is taken out of the churn and after a number of washings in clean spring water it is slightly salted and thus prepared for
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.