School: Cnoc a Logha

Troiste, Co. Mayo
Mícheál Ó Maoildeirg

1. (continued from previous page)
    agus nach n-iarrfadh sé air aon obair a dhéanadh. Dubhairt sé go dtiubhradh sé bagún agus fatai dhó le haghaidh a dhinnéar. Cé bhainneas na craiceainn dhiobtha ars an fear falsa. Déanfaidh tú féin é sin ars an fear uasail. Ní dhéanfaidh mé agus imthighidh leis an socraid anois ars an fear falsa.
  2. Bhí triur ban ann aon uair amháin agus chuaidh siad go dti fíodhóir le adhbhar tri pluid. Dubhairt gach bean aca go mbudh choir a ceann féin a dhéanamh i dtosach. Dubhairt an fíodhóir go ndeanfadh sé pluid an mná a chumadh an amhrán a bfearr faoi a fear féin i dtosach.
    Bhí bean feirmeora, bean saor cloice
    Máire Ní Riocard