School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. (continued from previous page)
    caoineach, rinne an bhean cogair, agus dobhairt sí nach bfhuil dhá gé ann. An lá indiadh sin cuireadar ins an gcónra í le n thabhairt go dti séipeal.
    Nuair a chuala sí iad ag bualadh an chéad tairgne ins an gclár sgréad sí amach. 'Leig amach as seo mé níl ann acht ghé amháin. Sgannruigh sí na daoine a bhí thart ar an gcónra agus rítheadar amach as an teach le faithcíos.
    ' Ta ciall ag teacht chugat' , ar son bfhear , bhain sé an chlár dé'n cónra agus thog sé amach í . Cupla lá indheaidh sin bhiodhar ag siubhal ins an áit céadhna. Chonnaic siad an dhá éan agus dubhairt an bhéan . Bhí ciall agat ' níl ann acht gé amhain is gandal amhain. Sin deireach an sgéil.
    AT1365B: Cutting with the Knife or the Scissors
    Máire Ní Mháille