School: Kilkishen, Sixmilebridge

Kilkishen, Co. Clare
Pádraig Ó Conchobhair

Fuair sé féin bás dhá mhí in a dhiaidh sin. Annsan bhí a chlann i seilbh an tighe.
    Nior fhéadadar chómhnuidhe ann agus chuadar to Sasana. Do thagad a mach abhaile gach bliain ach cuireadh sé fé i dtig eile. Aon lá amháin do bhuail sé leis an sagart paróiste agus d'fiafruig sé dé (an sagart) arb'é fé ndear bás a atair. Dubairt an sagart go raibh sé cionntach ann mar sgéal i gurbh é fé ddear bás an t-seana-dhuine.
    Dubhairt mach an fir mhairbh go raibh sprid a athair ag deanamh buarta dó. Chuaidh an sagart go dtí an thig trathnóna in a dhiaidh sin. Do ghlaoidh sé ar b'fear marbh agus nífhuair sé aon freagra uaidh. Do ghlaoid sé arís air agus ní fuair sé aon freagra agus nuair ghlaoidh sé air an tríomhadh uáir táinig sé. D'fiarfuigh an sagart dé cé'n fá nár tháinig sé an chéad uair.
    Dubhairt an fear go raibh an diabhal ag aogailt na slabhraí uaidh, agus to raibh sé ag teacht isteach tríd an
    Máirtín Ó Meachair
    Proinsias Ó Maoldomhnaigh