School: Coolroe, Tinahely

Coolroe, Co. Wicklow
Mrs Lush

1. (continued from previous page)
    Bhí fathach ádhbhal-mhór i n-a chomhnuidhe i bpluais fá'n tsléibh tráth.Bhíodh gadardheanna na tíre ag triall is ag tarraingt chun a robála , ach mharbhuigheach sé urlig iad i n-a nduine is i n-anduine fé mar a thafaidis , agus chuiredh
    sé na cuirp i sailéar mhór a bhí istigh faoi'n bpluais aige.
    Bhí gadaidhe dubh siórn ag gabháar an bealach sin oidhche agus shocruigh sé i n-a intinn nach dtiocfadh leis rue ar bith ab ' fhearr a dhéanamh ná bualadh isteach féachaint cionnas mar d'éireóchadh leis.
    Bhí an fathach ar shiubhal , ach cad a chídhfeadh mo dhuine , ach cailín sa chúinne agus leanbh i n-abaclainn aici.bhíodar aran agu caomeach agus nuair a d'iarr sé ortha fiáth a gcaointe a innsint dó d'fhreagair an cailín e agus adubhairt , gur órduigh an fathach dí pígeog a dhéanam fá choinne an tsurpéir agus an leanbh a chur insteach sa phígheóig.
    'Is cuma nó muc duine gan
    AT0953: The Old Robber Relates Three Adventures