School: Teampoll an Ghleanntáin (C.) (roll number 2358)

Templeglentan, Co. Limerick

na ceithre h-aspoil is mó gradam i gcathair na glóire
    Íosa Chríost is Muire gheal ghlormhar,
    go ndeinidh sibh daon (cabhair)'s d'oidhche is ló dúinn.

Bhí duine uasal ann tráth agus bhí sé ag lonnughadh i gcaisleán.

Bhí duine uasal ann trách agus bhí sé ag lonnughadh i gcaisleán. Bhí sé pósta agus bhí mac amháin aige. Nuair a bhí an leanbh an óg bhí ar an duine uasal dul chun catha agus taréis tamaill do gonadh é agus cuireadh fíos go dtí an caisleán á rádh le na mhnaoi dul chun é fheisgint. D'fhágh sí an mac fé curamh banaltran an mhairc a bhí aici agus dubhairt sí léi gan é do leirgint in aon áit.
    Aon lá amháin tháinig ceóltóirí go dtí an áit agus chuaidh na seirbhísigh. Go léir amach ag eisteacht leo agus bhíodar ag iarraidh an bhanaltra do bhreith amach leo acht ní rachadh sí. Sa deireadh bhí sí cráidhte uartha agus chuaidh sí amach. D'fhág sí an leanbh in a
    AT0707: The Three Golden Sons