School: Carraig na bhFear (C.) (roll number 14042)

Carrignavar, Co. Cork
Cáit Ní Riagáin

1. (continued from previous page)
    dabhach agus dhort sí arís isteach sa meadair é. Sin é an uair dhúisig an "Briculach" mar bhí an t-uachtar á mhúchadh agus ag dul isteach 'na súile. Nuair a connach sí ag tógaint a cínn aníos as an meadair, thuit sí i bhfanntais le neart seannradh, agus le linn dí, bheit ag eirighe is eadh fuair siseann a chosa amach as an meadair. Do glaoch sí ar fear an tighe, agus dubhairt leis "éirig go mear mar tá an diabhal istig sa meadar". "Glaodhaigh ar an madra dubh" arsa Seághan agus cuir as é. Dimthigh an briculach agus an madra 'na dhiaidh agus níor stad sé gur tháinig sé go dtí "Conachán i buidéil