School: Clochar na Trócaire, Clanna Caoilte (roll number 7651)

Clonakilty, Co. Cork
An tSr. Treasa

Caisleán Castle View
    Inaiche le Baile Mhich Eoghain tá caisleán san áit ar a dtugtar Castle View anois. Ba le muintear Cárthach é. B'é Cromuil a leag é agus pléascadh ciúinne amháín de san aer leis na gunnaí móra. Tá an bearna le feiscint fós.

Caisleán Tig Molaga
    Ba leis na mánaigh abhí ina gcómhnuidhe i mainistir Naomh Phroinnsiais é. Tá sé deighilte ó'n mainistir ag píósa talmhan, tímcheall trí céad slat ar fhaid, agus bhíodh slighe fé'n dtalamh dhá gceangailt. Tógadh an caisleán céad blian níós túisce ná an mainistir.

Caisleán Domhnaich Mhóír
    In-aiche Baile an Ghleanna níl ach fíór-bheagán chloch le feiscint de anois. Páirc an chaisleáin a tugtar ar an áit ina
    Languages
    Eibhlín Ní Mhurchadha