School: Cnoc na Bró

Knocknabro, Co. Kerry
Mícheál Ó Scannaill

1. (continued from previous page)
    tháinig athair mo chéile abhaile bhíos a déanamh mórnéis ‘na thímcheall agus a léimrig suas air “A leinbh uasail” ar seisean “Ní geobhad le gearrán aoine ort. Seadh is amhlaidh is mó ná san a bhíos ag déanamh suas leis an leanbh annsin go dtí gur bhuail sé leis an slaitín draoidheachta mé. Thángas ‘am féinig annsan. Do rugas ar an slaitín draoidheachta agus do bhualas íad araon (.1. mo bhean is an buitléar) is do dheineas dhá cloic díobh is tá síad annsan taobh amuigh den doras. Sin é mo fios i n-aghaidh an sgéil anois duit. Níl aon caint agam le cuir ort ach nuair a ragha tú abhaile go dtí an Domhan Thoir tiocfaid an gruagac leat-caoc ruadh cughat agus sínfidh sé a lámh cun an claidheamh a thógaint. Sín cuige é agus nuair a bheidh greim aige air tarraing thar-nais é. Marbhóchadh sin é. Ní marbhóc aon nídh é ac fuil a claidheamh féin. Rugas uaidh é i mbreith fadó.
    AT0329: Hiding from the Devil
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False