School: Páirc na Sceach (roll number 13856)

Bushypark, Co. Galway
Seán Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    amach ‘as isteach trí na “spíceanna” seo go dtí go mbeadh snáth deas mín déanta aige. Annsoin cuirtí an snáth chuig an bfigheadóir agus déanadh seisean éadach breágh de’n snáth. Annsoin nuair a bheadh sé fighte dhéanadh bean an tighe bráithlíní agus go leor rudaí eile. Uaireannta déanadh sí éadaighe cláir agus déanadh sí pictiúiri de blathanna agus rudaí eile ionnta le snathanna ioldatacha. Dhíoladh sí iad agus gheibheadh sí luach maith ortha freisin.
    Sgríobhtha síos ag Máire ní Ceara, Barr na Crannaighe, ó ‘na sean-uncail Mícheál Ó’Flannachadha, Barr na Crannaighe, Gaillimh.
    Sgríobhta, Meitheamh 1938.
    Máire Ní Cheara