School: Tír an Fhiaidh

Tír an Fhia, Co. Galway
An tSr. M Benín

1. (continued from previous page)
    agus ní raibh aon bhlás le marbuigheadh aici in ónóir don naomh. Bhí páiste aici agus mharbhuigh sí é agus í lár na h-oidhche bhí an páiste chómh beó is bhí sé ariamh. Lá le Mártan ní ceart d'aon duine bhéith ag sníomhacán ná rotha a chasadh.
  2. 1. Bíonn lá fhéile Sheagháin againn ar an 24adh de Mheitheamh gach bliadhain. Tráthnóna téigheann na buachaillí thárt ag criunú airghidh le h-aghaidh ola agus tearra. Goideann cuid eile acú móin agus adhmadh agus cnámha. Nuair a bhíonn sé 'na oidhche lastar an téine chnámh. Nuair a bhíonn
    Dara Mac Donnchadha