School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    an buachaill óg léithe siopa a chuir ins an teach mar bhí go leór airgid aca. Mar sin dubhairt sí go rachfadh sí chug an mbaile mór agus ádhmud a cheannacht. Chuaidh sí chuig an mbaile mór agus tháinig an tádhmad agus faoí cheann seachtmhaine bhí an siopa réidh amach agus chuirfeadh fógra amach go raibh chuile shórt ar díol ann. Bhíodh cáil an - mhór ar an gcailín agus ar an mbuachaill óg mar bhíodar an-chóir. Bhí tuairm is fiche seómra ann agus bí deich seómraí sídeógach. Bhí an cailín óg ag iarraidh ceann de na séomraí sídheógach a fhosgailt agus rug rud éigin uirthe agus d'innis sí do chailín eile gur cuireadh faoí mhóid í gan aon tlú a dhíol níor mó.
    Aon lá amháin tháinig bean a bhí in a cómhnuidhe, inaice leithe isteach ag iarraidh splannc. Ní raibh aon
    Maighréad Bhreathnach
    Pádhraic Ó Conghaile