School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    chailleach Bhéaraigh agus an chailleach Connachtach Bhí dhá bhád seóil aca agus bhí fhios ag an gcailleach Bhéaraigh go raibh oidhche stoirme le theacht agus bhí a bád i náit nach raibh gála ar bith agus bhí cábla an-láidir innte. Bhí bád an chailligh Chonnachtacha ináit an-gharbh agus bhí faitchíos uirthe go mbéadh sí briste mar ní raibh aon chábla innte acht snáthadh síoda. Dubhairt an chailleach Bhéaraigh leis an gcailligh Chonnachtacha go raibh oidhche stoirme le theacht agus go raibh cábla breágh láidir aige fhéin agus to dtiubharfadh sí dhi é mar ní raibh ag an gcailligh Chonnachtacha acht cábla síoda agus bhí a bád ináit an-gharbh. Fuair sí an cábla láidir agus chuir sí san mbád é agus nuair a tháinig an oidhche stoirme bhris an bád ar an gcailligh Chonnachtaigh mar bhí an cábla láidir aice agus níor
    Maighréad Nic Dhonnchadha
    Bríghid Bean Mhic Dhonnchadha