School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    agus bhíodh go leór bainne aca. Aon lá amháin chuir sé na beithidhigh i bpáirc eile agus tharéis iad a bheith cúpla lá ann ní raibh mórán bainne aca. Ní raibh a fhios ag an bhfear chor ar bith cé'n fáth nach raibh mórán bainne aca. Aon oidhche amháin chuaidh an fear seo ag faire an gharraidhe a raibh na beithidhigh ann agus thug sé gunna leis. Ní riabh sé i bhfad ag faire nó go dtáinig girrfhiadh agus thosuigh sé ag bleághan na mbó agus ní raibh sé i bhfad ag bleághan nuair a chaith an fear urchar leis agus bhuail sé sa gcois é. Rith an girrfhiadh ar an nóiméad agus bhí bóthar déanta aige le fuil agus lean an fear dhó agus ní raibh sé i bhfad dhá leanacht nuair a chuaidh sé isteach fá áill. Bhí bean istigh faoi'n áill freisin agus d'iarr an fear a chuid bainne agus ima a
    Maighréad Nic Dhonnchadha
    Maighréad Bean Mhic Dhonnchadha