School: Leithrinn

Lerhin, Co. Galway
Seán Ó Labhradha

An leanamhaint 14/7/'38
    chaoi sin dom aréir. Seo é an chaoi.
    Ní dhéinidís driollaí ins an sean aimsear, dhéanidís iomairí. Threabhadar an talamh ar dtús. Rinneadar iomairí de. D'fhuirsigheadar iad. Ansin ghearr bean an tigh na sgiolláin. Rinne sé mála sciolláin as shean-mhála. Chuir sí téadacha ar an mála. Chroch fear an tigh an mála ar a ghualainn. Do líón sé an mála le sgiolláin, sheas sé ar an iomaire. Rinne sé poll beag leis an láidhe. Ansin chaith sé na sgiolláin isteach . Lean se mar sin ar feadh an lae. Ins an tráthnóna chuaigh na páistí amach ins an bpáirc . Dhúnadar na pollanna le sluasaid.
    Ní raibh cairteacha acu fadó. Ní raibh bóithre acu le haghaidh an gcairt. Chuireadar an t-aoileach amach le láidhe aoiligh. Chuireadar an srathar ar an asal i dtosach. Bhí srathar déanta dhe thuighe. Bhí coirb fágtha ar an srathar Bhí dhá ghiotaí adhmad ar an gcoirb. Tugtar stiricíní orthu. Chrochadar na lóid ortha. Bhí píosa téad ar na lóid le iad a
    Bríghid Ní Fhloinn
    Ahaun, Co. Galway