School: Tír na Sligeach (C.) (roll number 16108)

Tirnasligo, Co. Donegal
Miss M. Mc Daid

1. Thainich bacach fhad le teach gnéasuidhe la amháin agus shuidhe sé sios ag an teine le na phiopa a dhearghadh.
    Tá mé daon bharmhail arsan gnéasuidhe go bhfuil céard nios fearr agat-sa no an ceard ata agam. Bailuigh tú nios mo airgeadh maidin nach mbeadh chruinnighthe agam ar feadh seachtmhaine. Dheanfaidh me reidhteach duit anois ma tá tú sasta. Glacfhaidh mise do ait imbharach agus bheirfidh mé mo ait-sa dhuit. Choirigh me na mbrog chun an marghaidh arsan bacach. D'imthigh an gnéasuidhe ar maidin la thar na bharach, mala folamh faoí a asgaill, ach faraor chuir an duine bocht a chulaith dhomhnaigh air acht mar ba gnath leis. Nuair a bhíodh se ag imtheacht ó bhaile agus gidh go bfhachas go rabh sé ag lorg deirce cha dthug
    Aine Ní Cháithnaigh