School: Rathmullan (roll number 14224)

Rathmullan, Co. Donegal
M. Ó Dochartaigh

1. 1) Shíos ag "Macamus" (?) (sílim gur ainm béarla é) tá seán altóir. Tá sé deánta mar althóir amach as taoibh an chnuic, agus thiocfadh gan móran áthrighthe aifreann a rádh ann go fóill. (Tá sé ag an h-ochtadh poll galf) agus gidh go bhfuil sé in-áit árd is deacair é a fheiceáil go mbéitheá ar bhárr na leice. Sin an áit ar gnáth leis na daoine cruinniughadh agus thiocadh an sagart annsin agus léigheadh sé an t-aifreann.

2) Shíos i Roisín cúpla míle ó "Mocamus" tá bágtha mór agus in a lár tá áit eile mar sin. Ba ghnáth leis